Scoici la tigaie cu sparanghel si praz

Printeaza

Scoici la tigaie cu sparanghel si praz din: sparanghel, praz, ulei de masline, sare de mare, piper, maghiran, cimbru, lamaie, scoici, condimente, unt.

Ingrediente: Scoici_la_tigaie_cu_sparanghel_si_praz

  • 16 tulpini de sparanghel, curatat
  • 12 fire de praz
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau cimbru
  • 1 lamaie
  • 12 scoici, scoase din cochilie
  • 2 varfuri de cutit cu amestec 5 arome (dupa gust)
  • unt

 

Mod de preparare:

Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare neaderenta si turnati putin ulei de masline. Prajiti sparanghelul si prazul in tigaie, pe rand daca e nevoie.

Asezonati si continuati sa gatiti pana se coloreaza usor pe fiecare parte. Scoateti intr-un castron si maruntiti deasupra lor jumatate din verdeata. Adaugati putina zeama de lamaie. Lasati amestecul deoparte cat timp pregatiti scoicile.

Folositi aceeasi tigaie incinsa. Crestati carnea scoicilor in zigzag pe o parte patrunzand in adancime pana la jumatate, apoi asezonati pe ambele parti cu sare, piper si amestec cu 5 arome. Turnati putin ulei de masline in tigaie si adaugati scoicile.

Frigeti-le vreo 2 minute pana cand devin aurii, apoi intoarceti pe cealalta parte, adaugati restul de verdeata si mai lasati 1 minut.

In timp ce se gatesc scoicile, asezati prazul si sparanghelul pe 4 farfurii incalzite. Luati tigaia de pe foc si adaugati in ea 2 cubulete de unt si sucul de la 1/2 lamaie. Agitati tigaia, apoi transferati cate 3 scoici si putin sos pe fiecare farfurie. Serviti imediat.

 

Scoici la tigaie cu sparanghel si praz

Scoici_la_tigaie_cu_sparanghel_si_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.