Scoici în sos de vin – usor de preparat

Printeaza

Scoici în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi.

Ingrediente:Scoici în sos de vin

  • 2 kg scoici proaspete, in cochilie
  • 125 ml ulei de masline
  • 2 cepe medii, tocate marunt
  • 250 ml vin alb sec
  • 4 lingura apa clocotita
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt (facultativ)

 

Mod de preparare:

Ţineţi scoicile în apă rece 1 oră, apoi spălaţi-le bine sub jet de apă.

Aruncaţi-le pe cele deschise sau cu cochilia spartă, încingeţi uleiul într-o cratiţă mare şi prăjiţi un pic ceapa, până devine transparentă.

Adăugaţi scoicile, vinul şi apa.

Presăraţi sare şi piper după gust. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o să fiarbă la foc mic 10-15 min, scuturând-o frecvent.

Luaţi de pe foc, aruncaţi scoicile care nu s-au deschis, presăraţi pătrunjel şi usturoi, serviţi imediat.

Scoici în sos de vin

Scoici în sos de vin

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Pilaf cu scoici

Pilaf cu scoici 

Pilaf cu scoici din: orez, scoici, crabi, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 40 scoici 1 cutie crabi 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, scoicile, sare, piper şi supa fierbinte. Se fierb sub […]

 

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.