Scoici cu sparanghel, smantana si ciuperci

Printeaza

Scoici cu sparanghel, smantana si ciuperci din: scoici, sparanghel, lamaie, marar verde, smantana, ciuperci, coniac, sare, piper.

Ingrediente:Scoici_cu_sparanghel_smantana_si_ciuperci

  • 1/2 punga scoici
  • 1 conserva sparanghel
  • 1 lamaie
  • marar verde
  • 4 linguri smantana
  • 1 cutie ciuperci
  • 50 g unt
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri coniac
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dacă scoicile sunt congelate, le decongelezi timp de 2-3 minute, în apă fiartă, apoi le treci printr-un jet de apă rece, le desfaci din cochilii şi le aşezi pe şerveţele, pentru a se absorbi apa din ele. După aceea le pui la marinat câteva minute, cu zeamă de lămâie, sare şi piper. Dacă foloseşti scoici proaspete, pe acestea le fierbi mai întâi în apă cu sare, până se desfac.

Intr-o tigaie, topeşti puţin unt în care adaugi ciupercile tăiate şi ustu¬roiul tocat, care a fost fiert în prealabil timp de 7 secunde, nu mai mult. Căleşti totul împreună cu ciupercile, după care dai amestecul deoparte.

Intr-o altă tigaie, căleşti puţin, în untul rămas, sparanghelul fiert în prealabil sau din conservă. Adaugi sare şi piper, apoi îl iei de pe foc şi îl aşezi pe o farfurie. In tigaia cu ciuperci, adaugi smântână şi o pui pe foc câteva minute, apoi presari mărar tocat. Intr-o altă tigaie, căleşti scoicile ,  scoase de la marinat, cu puţin coniac, sare şi piper şi le laşi pe foc câteva minute.

Peste ciupercile cu smântână, adaugi scoicile, amesteci de câteva ori, după care le iei de pe foc şi le pui alături de sparanghel. Presari câteva fire de mărar verde şi serveşti scoicile cu felii de lămâie alături.

Scoici cu sparanghel, smantana si ciuperci

Scoici_cu_sparanghel_smantana_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.