Scoici cu sos de hasmatuchi

Printeaza

Scoici cu sos de hasmatuchi din: salote, sunca, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici.

Ingrediente:Scoici cu sos de hasmatuchi

  • 3 şalote
  • 100 g şuncă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de făină
  • 150 ml vin alb sec
  • linguriţă de muştar
  • linguri de hasmaţuchi tocat mare
  • sare
  • piper
  • 1 kg scoici curăţate

 

Mod de preparare:

Şalotele se curăţă şi se toacă mărunt, şunca se taie felii subţiri, apoi se călescîmpreună circa 10 minute în ulei încins.

Se adaugă făina şi se mai clocoteşte totul încă 2 mi­nute, amestecând continuu. Se toarnă pe deasupra vinul, se înglobează muştarul şi basmaţuchiul şi se mai fierbe 5 minute.

Scoicile deschise se aruncă, iar cele închise şi spălate se pun în tigaie şi se încălzesc la foc mare, cu capac. Se clocoteşte totul aproximativ 5 minute, până când se deschid scoicile.

Se servesc cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.