Scoici cu sos de capere
PrinteazaScoici cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel.
- 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid
- 1/3 ceașcă stafide
- ulei
- 4 linguri unt nesărat
- 1 conopidă, rupta în buchețelele
- sare
- piper
- 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa
- 1 lingură oțet sherry
- 12 scoici
- patrunjel
Mod de preparare:
Se combină caperele, lichidul și stafidele într-o cratiță mică și se adaugă 3/4 cană de apă, se fierb ușor aproximativ 10 minute. Lăsați amestecul se răcească un pic, apoi pasati intr-un blender.
Se încălzesc ulei si 2 linguri de unt intr-o tigaie mare. Se adaugă conopida, se condimentează cu sare și piper si se amesteca, gatiti aproximativ 15 minute.
Între timp, reîncălziti sosul ușor și aromati cu nucsoara, oțet, sare și piper.
Intr-o tigaie incalziti putin ulei si 2 linguri de unt rămase. Se condimentează scoicile cu sare și piper și se adauga in tigaie. Gatiti scoicile pe ambele parti pana se rumenesc. Turnati sosul pe două farfurii, adaugati scoicile si conopida.
Decorati cu patrunjel.
Pofta buna!





