Scoici cu sos de capere

Printeaza

Scoici cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel.

Ingrediente:Scoici cu sos de capere

  • 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid
  • 1/3 ceașcă stafide
  • ulei
  • 4 linguri unt nesărat
  • 1 conopidă, rupta în buchețelele
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 1 lingură oțet sherry
  • 12 scoici
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se combină caperele, lichidul și stafidele într-o cratiță mică și se adaugă 3/4 cană de apă, se fierb ușor aproximativ 10 minute. Lăsați amestecul se răcească un pic, apoi pasati intr-un blender.

Se încălzesc ulei si 2 linguri de unt intr-o tigaie mare. Se adaugă conopida, se condimentează cu sare și piper si se amesteca, gatiti aproximativ 15 minute.

Între timp, reîncălziti sosul ușor și aromati cu nucsoara, oțet, sare și piper.

Intr-o tigaie incalziti putin ulei si 2 linguri de unt rămase. Se condimentează scoicile cu sare și piper și se adauga in tigaie. Gatiti scoicile pe ambele parti pana se rumenesc. Turnati sosul pe două farfurii, adaugati scoicile si conopida.

Decorati cu patrunjel.

 

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume reteta
Scoici cu sos de capere
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.