Scoici cu ardei iute
PrinteazaScoici cu ardei iute din: ceapa, sunca, ardei, ulei, sherry, vongole.
- 5 cepe
- 60 g şuncă
- 1 ardei iute roşu mic
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de sherry demisec
- 60 de vongole mici
Mod de preparare:
Cepele se curăţă şi se taie inele subţiri. Şunca se taie cubulete. Ardeiul iute se spală, se taie în jumătate, se curăţă şi se toacă mărunt.
Ceapa se căleşte încet timp de circa 10 minute în uleiul de măsline încins, până devine sticloasă. Se adaugă şunca şi ardeiul iute, se toarnă apoi sherry-ul, după care se pun în vas şi scoicile.
Se acoperă cu un capac şi se fierb câteva minute la foc mic, până se deschid scoicile. Scoicile se scot din vas, iar cele nedeschise se aruncă.
Scoicile păstrate se pun din nou în zeamă şi se servesc împreună cu aceasta.
Scoici cu ardei iute
Pofta buna!