Scoici cu ardei iute

Printeaza

Scoici cu ardei iute din: ceapa, sunca, ardei, ulei, sherry, vongole.

Ingrediente:Scoici_cu_ardei_iute

  • 5 cepe
  • 60 g şuncă
  • 1 ardei iute roşu mic
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de sherry demisec
  • 60 de vongole mici

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă şi se taie inele subţiri. Şunca se taie cubulete. Ardeiul iute se spală, se taie în jumătate, se curăţă şi se toacă mărunt.

Ceapa se căleşte încet timp de circa 10 minute în uleiul de măsline încins, până devine sticloasă. Se adaugă şunca şi ardeiul iute, se toarnă apoi sherry-ul, după care se pun în vas şi scoicile.

Se acoperă cu un capac şi se fierb câteva minute la foc mic, până se deschid scoicile. Scoicile se scot din vas, iar cele nedeschise se aruncă.

Scoicile păstrate se pun din nou în zeamă şi se servesc împreună cu aceasta.

Scoici cu ardei iute

Scoici_cu_ardei_iute

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.