Scoici arrabbiata

Printeaza

Scoici arrabbiata din: midii, ulei, ceapa, usturoi, ardei, rosii, vin, masline, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Scoici_arrabbiata

  • 1,8 kg midii proaspete
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • o ceapă mare, tocată rondele
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • un ardei iute roşu, tocat mărunt
  • 3 conserve x 400 g roşii în suc propriu
  • 150 ml vin alb
  • 175 gr măsline negre, tocate
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • pâine prăjită, caldă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi scoicile cu ajutorul unei periuţe moi. Aruncaţi-le pe cele care sunt desfăcute sau au cochilia spartă ori ciobită; restul scoicilor puneţi-le într-un castron cu apă rece pe care îl veţi ţine la frigider până când le veţi găti.

Intr-o tigaie mare încălziţi uleiul de măsline şi căliţi ceapa, usturoiul şi ardeiul iute; adăugaţi roşiile şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic circa 15 minute.

Turnaţi vinul peste sosul de roşii; când începe din nou să fiarbă în clocote, adăugaţi scoicile. Acoperiţi cu un capac şi amestecaţi agitând puţin tigaia.

Lăsaţi scoicile să fiarbă circa 5-7 minute (sau cât este necesar cochiliilor să se deschidă). Adăugaţi măslinele şi lăsaţi vasul pe foc încă 5 minute. Potriviţi gustul cu sare şi piper, presăraţi pătrunjelul tocat.

Scoateţi şi aruncaţi scoicile care nu s-au deschis (dacă este cazul) şi serviţi imediat, cu multă pâine uşor prăjită.

Scoici arrabbiata

Scoici_arrabbiata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!


 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.