Savarina cu miere

Printeaza

Savarina cu miere din: faina, drojdie, lapte, unt, miere, galbenusuri, ou, coaja de portocala, zahar pudra, cardamom, sare, unt, migdale, miere, frisca.

Ingrediente:Savarina_cu_miere

  • 375 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 125 ml lapte caldut
  • 100 g unt moale
  • 3 linguri miere
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 praf cardamom
  • 1 praf sare

in plus:

  • 25 g unt
  • 125 g migdale tocate
  • 40 g zahar
  • 100 g frisca
  • 4 linguri miere

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul dospit, apoi se lasă să crească cca 30 min. Se ung 4 forme inelare (0 8 cm) şi se tapetează cu făină.

Se dă aluatul în forme şi se acoperă; se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 170°C şi se coc prăjiturelele cca 30-40 min.

Se încinge unul şi se presară migdale şi zahăr; se lasă să se carmelizeze, apoi se repartizează pe hârtie de copt.

Se bate frişca şi se înglobează mierea. Se adaugă 3/4 din cantitatea de zahăr ars şi se serveşte cu savarine.

Se poate servi alături compot de fructe.

Savarina cu miere

Savarina_cu_miere

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Savarina cu migdale

Savarina cu migdale

Savarina cu migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, miere, galbenusuri, ou, coaja de portocala, zahar pudra, cardamom, sare, unt, migdale, miere, frisca. Ingrediente: 375 g faina 1/2 cub de drojdie 125 ml lapte caldut 100 g unt moale 3 linguri miere 2 galbenusuri 1 ou coaja rasa de la o portocala 1 lingura zahar pudra […]

 

Savarina cu capsuni si lichior

Savarina cu capsuni si lichior

Savarina cu capsuni si lichior din: drojdie, zahar, faina, apa, oua, smantana, unt, sare, vanilie, vin, lichior. Ingrediente: Pentru aluat: 10 g drojdie 50 g zahar 185 g faina 80 ml apa 2 oua 2 linguri smantana 115 g unt coaja rasa de la o portocala un praf de sare Pentru sirop: o pastaie vanilie 170 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.