Sărmăluţe de pui în oală de lut

Printeaza

Sărmăluţe de pui în oală de lut din: piept de pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, bulion, pastarnac, orez, foi de varza, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 500 g piept de pui tocat
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de bulion
  • 1 pastarnac
  • 1 ceasca de orez
  • foi de varza
  • patrunjel
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Ceapa o cureţi, o speli şi o pui la călit cu puţin ulei. Morcovul, păstârnacul curăţat şi spălat le dai prin râzătoare şi le adaugi peste ceapă, amestecând din când în când. Adaugi pieptul de pui tocat, sucul de roşii, foile de dafin şi le laşi pe foc câteva minute.

Pui orezul spălat, o linguriţă de pătrunjel, cimbru, sare şi piper după gust. Amesteci toate ingredientele foarte bi­ne şi laşi să se răcească pentru câteva minute. Foile de varză le opăreşti în borş de putină, apoi umpli fiecare sărmăluţă cu amestecul de mai sus.

Le aşezi în oala de lut, adaugi apă cât să le cuprindă şi le dai la cuptor pentru aproximativ 2 ore. Serveşti sărmăluţele calde şi cu smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.