Sărmăluţe cu rasol de vacă şi ciuperci

Printeaza

Sărmăluţe cu rasol de vacă şi ciuperci din: rasol de vaca, ciuperci, ceapa, ou, smantana, unt, pesmet, orez fiert, sare, piper, verdeata, varza, bors, vin alb.

Ingrediente umplutura:Sărmăluţe cu rasol de vacă şi ciuperci

  • 3/4 kg rasol de vacă (carne de vacă fiartă cu legume până se desprinde foarte uşor de pe oase)
  • 1/4 kg ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de smântână
  • 50 g unt
  • 4 linguri pesmet cernut (sau 2 linguri orez fiert)
  • sare
  • piper
  • verdeaţă
  • foi de varză crudă sau murată
  • 1/2 l borş sau vin alb (dacă se foloseşte varză dulce)
  • 1 lingură de unt
  • 1 ceaşcă de smântână

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felioare. Se înăbuşă în puţin unt în care s-a călit mai înainte ceapa tocată. Rasolul, ciupercile şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Acestei compoziţii îi adăugăm pesmetul (orezul fiert), oul, smântână, sare, piper, verdeaţă tocată. Se amestecă bine totul.

Frunzele de varză se pregătesc ca pentru sarmalele obişnuite. Se umplu cu compoziţia preparată şi şe rulează. Pe fundul cratiţei se pune un strat de varză mărunt tocată şi, după gust, se pot adăuga felioare de slănină afumată, cimbru, foi de dafin.

Se aşază sărmăluţele în vas, adăugând o lingură de unt, borş sau o cană de vin diluat cu apă. Sarmalele cu varză acră se fierb numai cu apă sau cu supă (fără borş sau vin), se acoperă cu un capac şi se pun la cuptor să fiarbă încet. Inainte de a le scoate, se lasă puţin fără capac, pentru a căpăta o uşoară rumeneală. Se servesc cu smântână.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.