Sarmalute cu peste, in foi de salata verde

Printeaza

Sarmalute cu peste, in foi de salata verde din: file de peste, salata verde, orez, sare, piper, ou, ulei, morcov, praz si tije de telina.

Sarmalute_cu_peste_in_foi_de_salata_verde

 

Ingrediente:

  • file de peşte tocat fin
  • 2-3 bucăţi salată verde
  • 2 căni orez fiert
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • 2-3 tije de ţelină

 

Mod de preparare:

Alegi frunzele de salată mai mari, le speli bine în mai multe ape, le opăreşti puţin în apă fierbinte şi le pui la scurs. Amesteci orezul fiert cu fileul de peşte tocat, oul, sare şi piper după gust.

Cu compoziţia rezultată umpli foile de salată şi rulezi uşor ca la sarmale, apoi le legi ca să nu se desfacă şi le pui la călit în ulei încins. Le întorci pe toate părţile şi, când au prins altă culoare, pui peste ele puţină apă, morcovul tăiat fâşii lungi, la fel ţelina şi prazul. Laşi să se pătrundă bine, apoi serveşti sărmăluţele, scoţând înainte legăturile.

 

 

Sarmalute cu peste, in foi de salata verde

Sarmalute_cu_peste_in_foi_de_salata_verde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.