Sarmalute cu arpacas

Printeaza

Sarmalute cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion.

Ingrediente:Sarmalute_cu_arpacas

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 500 g rosii bine coapte
  • verdeata
  • 100 ml ulei
  • 1 cana cu arpacas
  • suc de rosii
  • frunze de vita de vie
  • alte legume pentru umplut
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri bulion sau pasta de ardei

 

Mod de preparare:

Arpacasul, curatat si spala il pui intr-un vas cu apă şi-l laşi de seara până dimineaţa. Intr-un vas cu ulei încins, căleşti legumele date pe râzătoare şi ceapa tocată mărunt. După ce s-au înmuiat suficient, adaugi roşiile pasate cu blenderul şi laşi la fiert la foc mic.

După ce sosul a scăzut, adaugi arpacaşul scurs (dacă ţi se pare prea mult, poţi să mai reduci din cantitate), verdeaţa tocată, sare, piper, 1 linguriţă de cimbru uscat, 2 linguri de bulion de ardei. Amesteci totul bine şi laşi la frigider să se mai întărească. Iei un vas de lut sau o oală şi pui crenguţe de leuştean, deasupra frunze de viţă-de-vie, apoi aşezi sărmăluţele formate, intercalate cu alte legume umplute (roşii, ardei graşi sau dovlecei).

Torni sucul de roşii şi 1 cană cu apă, acoperi cu o farfurie sau cu un capac şi dai vasul la cuptor la foc mic, timp de 1 oră. După preferinţă, serveşti sărmăluţele cu pâine sau mămăliguţă. Când nu e post, poţi adăuga şi smântână peste sărmăluţe.

Sarmalute cu arpacas

Sarmalute_cu_arpacas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.