Sarmale cu seminte de dovleac

Printeaza

O reteta savuroasa de Sarmale cu seminte de dovleac din: orez, seminte de dovleac, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei, marar, cimbru, ulei, sare, piper si boia.

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 100 g seminte de dovleac
  • 3 cepe
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura marar verde
  • 1 lingurita cimbru
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute

 

Mod de preparare:

Prăjiţi seminţele cu coajă cu tot şi daţi-le mai întâi prin maşina de tocat şi apoi prin râşniţa de cafea. Tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei, adăugând sare, piper, boia, după gust.

Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi seminţele măcinate, orezul opărit doar, nu fiert, verdefurile, pasta de roşii şi de ardei şi lăsaţi 10 minute compoziţia la foc potrivit. Amestecaţi bine pentru omogenizare, apoi lăsaţi-o la răcit.

Cu această compoziţie umpleţi foi de varză acră sau de viţă. Fierbeţi-le la foc potrivit.

Sarmale cu seminte de dovleac

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. pozele alea nu mai revin?

  2. Seminte de dovleac?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.