Sarmale in foi de praz cu piept de pui – usor de preparat

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale cu: praz, piept de pui, paine, oua, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, faina, sare, piper, smantana.

Ingrediente:

  • 4 fire de praz mai groase
  • 500 g piept de pui
  • 1 felie de franzelă
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 500 ml suc de roşii
  • 1 cană ulei (200 ml)
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură făină
  • sare şi piper după gust
  • 1 pahar smântână

Mod de preparare:

Tai prazul în bucăţi de 7-8 cm, îl opăreşti şi îl laşi câteva minute în apă clocotită.

Apoi pui bucăţile de praz la scurs.

Scoţi mie­zul prazului cu ajutorul unei cozi de la o lingură de lemn. împingi cu aceasta aşa încât să laşi 2-3 fire exterioare.

Căleşti ceapa în ulei. Dai car­nea prin maşina de tocat de 2 ori, iar franzela o înmoi şi o storci bine de apă.

Amesteci toate ingredientele cu ou, mărar tocat, sare, făină şi piper şi cu această compoziţie umpli foile de praz cu atenţie, să nu se rupă.

Căleşti prazul umplut într-o cratiţă cu ulei şi torni sucul de roşii aşa încât să le acopere.

Laşi pe foc timp de 30 de minute, veri­fici de sare şi laşi încă 10-15 minute la foc mic.

Poţi servi sarmalele cu smântână.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale cu carne de curcan

Sarmale cu carne de curcan

Sarmale cu carne de curcan din: carne de curcan, varza murata, ceapa, praz, oua, orez, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 700 g carne de curcan, tocată 3 cepe 1 fir de praz 2 ouă 100 g orez 100 ml pastă de tomate 300 ml suc de roşii sare piper 5 linguri ulei […]

 

Sarmale cu praz si costita afumata

Sarmale cu praz si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, pasta de tomate, varza murata, costita afumata, foi dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir praz, taiat si spalat 5 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita afumata […]

 

Sarmale cu carne de porc si costita afumata

 

Sarmale cu carne de porc si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, varza, cimbru, ulei, foi de dafin, costita afumata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir de praz 3 linguri orez 1 varză 1 linguriţă cimbru ulei 2-3 foi de dafin 200-300 g costiţă afumată sare piper […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am facut pana acum sarmale in foi de praz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.