Sarmale din carne de oaie cu varza murata

Printeaza

Sarmale din carne de oaie cu varza murata

Sarmale din carne de oaie cu varza murata Ingrediente:

  • 1 kg carne de oaie
  • 500 g carne de vita
  • 2 cepe mari
  • 1 cana orez
  • sare
  • piper
  • 1-2 verze murate
  • 1-2 oua

 

Mod de preparare:

Se desprind foile verzelor incet, una cate una, ca sa nu se rupa, se taie in doua daca sunt prea mari si li se scot cotoarele. Se da carnea prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa si orezul.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se pun 1-2 oua ca sa se lege. Se infasoara sarmalele. Se pune varza tocata pe fundul unei cratite, apoi se pun sarmalele. Printre ele se pun foi de dafin si boabe de piper.

Se acopera cu apa, se pun 2 linguri de bulion si se pun la foc potrivit. Se lasa pe foc pana fierb foarte bine. Atentie sa nu ramana cratita fara apa, caci se prind de fund.

Va dati seama daca s-au facut sarmalele luand una si desfacand-o: bobul de orez trebuie sa fie foarte moale si pufos.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.