Sarmale de varza cu orez si ciuperci

Printeaza

Sarmale de varza cu orez si ciuperci din: varza, ceapa, orez, verdeata, bulion, ulei, ciuperci, sare.

Ingrediente:Sarmale de varza cu orez si ciuperci

  • 1 varză (crudă sau acră)
  • 2 cepe
  • 1 cană orez
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1 lingură bulion
  • 4-5 linguri ulei
  • 4 linguri ciuperci tocate
  • sare

 

Mod de preparare:

Varza acră se spală în prealabil şi se foloseşte ca atare. Varza crudă se curăţă, se spală, apoi se dă în numai câteva clocote în borş sau în apă cu sare, pentru a se muia. După aceea, se aleg foile pentru sarmale (se scot nervurile prea tari), iar restul se toacă fideluţâ.

Separat, ceapa tocată se pune la prăjit într-o tigaie. Când ceapa s-a îngălbenit, se adaugă orezul bine spălat şi curăţat de impurităţi. Când şi orezul s-a îngălbenit puţin, se stinge cu un pahar de apă, apoi se adaugă verdeaţa tocată şi ciupercile tocate (fierte sau înăbuşite în ulei).

Se amestecă bine, se adaugă sarea şi compoziţia este folosită la umplerea sarmalelor.

Intr-o cratită sau oală de 3-4 I se pune pe fund un strat de varză’tocată, se aşază apoi sarmalele una lângă alta şi se acoperă cu un alt strat de varză tocată.

Deasupra se toarnă 2-3 linguri de ulei şi bulionul diluat cu apă. Dacă s-a folosit varză crudă, se mai adaugă cam 1 pahar de apă sau borş şi se pune să fiarba la cuptor, la foc potrivit, cam o oră. Sunt gata când s-a fiert orezul. Se servesc fie reci, fie calde.

Tradiţional, aceste sarmale se pregătesc iarna (în post) cu hribi (mânătărci) conservaţi prin uscare şi apoi opăriţi (fierţi numai câteva minute) înainte de a fi utilizaţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.