Sarmale de varza acra cu orez
PrinteazaSarmale de varza acra cu orez din: orez, ceapa, untdelemn, sare, piper, varza, bulion.
- 50 g orez
- o linguriţă ceapă tocată
- 100 ml untdelemn
- sare
- piper
- o varză
- bulion de roşii
Mod de preparare:
Ceapa se pune în jumătate din untdelemnul încins; când s-a îngălbenit puţin, se adaugă orezul, ales şi şters cu un şervet ud.
După cinci minute, se stinge cu puţină apă, cât să-i acopere şi se lasă să fiarbă. După ce a scăzut, se ia de pe foc, se pun sarea, piperul si se amestecă bine.
Cu această compoziţie se umplu frunzele de varză şi se potrivesc sarmalele. Restul de varză se taie în felii subţiri şi se pune în oala de pământ sau într-o cratiţă în care s-a pus untdelemn.
Deasupra se pun sarmalele, apoi se toarnă untdelemnul rămas, apă ca să le cuprindă şi se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte, se adaugă şi bulionul de roşii, pentru gust şi culoare.
Se pot servi atât calde cât şi reci.
Pofta buna!