Sarmale de post cu varza

Printeaza

Sarmale de post cu varza din: varza, orez, untdelemn, rosii, untdelemn, ceapa, stafide, bulion, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale de post cu varza

  • 1 kg varză
  • 200 g orez
  • 200 ml untdelemn
  • 500 g roşii
  • 200 g untdelemn
  • o ceapă mare
  • 100 g stafide
  • 100 ml bulion de roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In untdelemnul bine încins, se pune ceapa tăiată peştişori, se înmoaie şi se adaugă orezul curăţat şi spălat. După ce orezul s-a albit, se presară sarea, piperul, stafidele şi se toarnă bulionul de roşii (75 ml).

Foile de varză, curăţate de cotor şi de nervurile mai groase, se umplu cu compoziţia de mai sus. Se aşează pe fundul cratiţei o foaie de varză, un strat de varză tocată, unul de sarmale ţepene, unul de roşii tăiate rondele, iarăşi varză, sarmale, roşii, adăugând supă de zarzavat sau apă, untdelemnul rămas, fierbinte şi restul de bulion.

Se dau la cuptor două ore şi se servesc reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.