Sarmale de post cu arpacas

Printeaza

Sarmale de post cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion.

Ingrediente:Sarmale de post cu arpacas

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 500 g rosii
  • verdeata
  • 100 ml ulei
  • 1 cana cu arpacas
  • suc de rosii
  • frunze de vita de vie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri bulion

 

Mod de preparare:

Arpacasul, curatat si spala il pui intr-un vas cu apă şi-l laşi de seara până dimineaţa. Intr-un vas cu ulei încins, căleşti legumele date pe râzătoare şi ceapa tocată mărunt.

După ce s-au înmuiat suficient, adaugi roşiile pasate cu blenderul şi laşi la fiert la foc mic.

După ce sosul a scăzut, adaugi arpacaşul scurs, verdeaţa tocată, sare, piper, 1 linguriţă de cimbru uscat, 2 linguri de bulion de ardei. Amesteci totul bine şi laşi la frigider să se mai întărească.

Iei un vas de lut sau o oală şi pui crenguţe de leuştean, deasupra frunze de viţă-de-vie, apoi aşezi sărmăluţele formate, intercalate cu alte legume umplute (ardei graşi sau dovlecei).

Torni sucul de roşii şi 1 cană cu apă, acoperi cu o farfurie sau cu un capac şi dai vasul la cuptor la foc mic, timp de 1 oră.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Sarmale de post cu arpacas
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.