Sarmale de peste cu menta si nucsoara

Printeaza

Sarmale de peste cu menta si nucsoara din: file de crap, ceapa, orez, nucsoara, menta, bulion, stafide, sare, varza dulce sau frunze de viţă conservate în saramură, ulei.

Ingrediente:Sarmale de peste cu menta si nucsoara

  • 1 1 /2 – 2 kg file de crap
  • 1-2 cepe
  • 1 ceşcuţă orez
  • 1 vârf de cuţit nucşoară
  • 1 vârf cuţit mentă uscată măcinată
  • 1 lingură bulion
  • 1 ceaşcă stafide
  • 2 linguriţe sare
  • 1 varză dulce mare sau 30 de frunze de viţă conservate în saramură
  • 2 linguri ulei pentru tavă

Mod de preparare:

Cureţi fileurile cu atenţie de eventualele oase, după care toci peştele foarte mărunt, cu un cuţit sau cu toporaşul. Fierbi orezul în 3 ceşcuţe de apă uşor sărată.

Amesteci peştele tocat cu orezul răcit, stafidele, ceapa curăţată şi fin tocată, bulionul, menta, sarea şi nucşoara. Dacă sunt per­soane care nu ţin post, le poţi pregăti o compoziţie în care încorporezi şi un ou.

Pregăteşti foile de varză: le opăreşti şi le tai pe cele mari în’două, îndepărtând nervurile. Omogenizezi foarte bine compoziţia, după care modelezi sărmăluţele şi le înfăşori în foi de viţă sau în foi de varză dulce.

Pui sărmăluţele într-o tavă mai adâncă, în prealabil, unsă cu ulei. Torni puţină apă şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră. în acest timp, adaugi în tavă apă, ori de câte ori e nevoie.

Spre sfârşit, le poţi unge cu ulei, ca să se rumenească mai frumos. Le serveşti alături de mămăligă caldă.

Sarmale de peste cu menta si nucsoara

Sarmale de peste cu menta si nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.