Sarmale de peste cu ienibahar

Printeaza

Sarmale de peste cu ienibahar din: varză, orez, ceapa, vin, suc de roşii, ulei, carne de scrumbie afumată, piper, mărar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, carne dezosată de peşte alb (crap, ştiucă sau şalău)

Ingrediente:Sarmale_de_peste_cu_ienibahar

  • 1 varză
  • 150 g orez
  • 2 cepe
  • 1 pahar de vin
  • 1 pahar de suc de roşii
  • 3 linguri de ulei
  • 300 g carne de scrumbie afumată dezosată
  • piper
  • mărar uscat
  • cimbru
  • ienibahar
  • foi de dafin
  • 1,5 kg carne dezosată de peşte alb (merge şi crap, dar cu ştiucă sau şalău e perfect)

Mod de preparare:

Ceapa se taie bob de orez şi se pune la călit în ulei. Carnea de şalău şi scrumbie se toacă. Se amestecă bine ceapa cu carne şi cu 1 praf de piper (sau cât vă place), ceva ienibahar şi mărar, orez.

Se umplu sarmalele. Restul de varză se toacă.

Se pune puţin ulei în oală, un strat de varză, foi de dafin, cim­bru, apoi sarmalele – presărate cu varză din când în când; ultimul strat e de varză, cu rămurele de cimbru, foi de dafin, boabe de piper.

Se toarnă vin, apă şi suc de roşii şi se pune oaia acoperită pe foc mic, pe ţiglă, cum e datul la sarmale, câteva ceasuri.

Sarmale de peste cu ienibahar

Sarmale_de_peste_cu_ienibahar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.