Sarmale cu varza de doua zile

Printeaza

 

Pui la murat într-un borcan (mai mic, mai mare) atâta varză cât crezi că ai nevoie pentru o cratiţă zdravănă cu sarmale. Pregăteşti saramură din apă cu sare (după gust) şi o torni fierbinte peste foile de varză.

Acoperi borcanul cu o far­furie şi-l pui într-un loc însorit. In două zile varza se acreşte numai bine!

Toci carne, cureţi ceapă şi o pui la călit şi apoi adaugi orezul ales şi spălat. Laşi până înfloreşte bine orezul, potriveşti de sare şi piper şi înfăşori sarmalele. Nu le face mari, ci potrivite, căci arată mai bine în farfurie.

Sarmale cu varza de doua zile

Sarmale cu varza de doua zile

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.