Sarmale cu peste in foi de vita

Printeaza

Sarmale cu peste in foi de vita din: peste, ceapa, slanina afumata, orez, suc de rosii, faina, dafin, piper, marar, cimbru, foi de vita de vie.

Ingrediente:Sarmale_cu_peste_in_foi_de_vita

  • 1 kg peşte
  • 100 g ceapă
  • 50 g de slănină afumată
  • 100 g orez
  • suc de roşii
  • 25 g făină
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • mărar
  • cimbru
  • foi de viţă de vie (congelate sau din saramură)

 

Mod de preparare:

Cel mai potrivit peşte pentru sarmale ar fi merluciu.

Il cureţi de oase, îl dai prin maşina de tocat împre­ună cu slănina şi cu ceapa tăiată mărunt (care a fost călită timp de 2 minute cu 2-3 linguri de ulei). La tocătură, adaugi piperul, orezul spălat şi curăţat de impurităţi, făina şi mărarul uscat. Le amesteci pe toate bine apoi faci sărmăluţe în foi de viţă şi le fierbi la foc mic.

La urmă, adaugi şi sucul de roşii. Mai fierbi puţin sarmalele şi le dai la cuptor timp de 15 minute. Când sunt gata, le poţi servi cu smântână.

Sunt foarte delicoase!

 

Sarmale cu peste in foi de vita

Sarmale_cu_peste_in_foi_de_vita

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.