Sarmale cu nuca, orez si marar

Printeaza

Sarmale cu nuca, orez si marar din: varză murată, ceapa, orez, nuca macinata, crutoane, pasta de rosii, sare, piper negru, ulei, marar.

Sarmale_cu_nuca_orez_si_marar

Ingrediente:

  • 1 varză murată
  • 2 cepe
  • 1 cană orez
  • 1 cană nucă măcinată
  • 1 cană crutoane mici
  • 2 lin­guri pastă de roşii
  • sare
  • piper negru
  • ulei
  • 1 legătură mărar verde sau 1 linguriţă mărar uscat

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredi­entele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Alegi orezul, îl speli şi îl pui la fiert în 400 ml apă fierbin­te, uşor sărată. După ce a absorbit toată apa, iei de pe foc vasul cu boabele pe jumătate fierte. Cureţi ceapa, o tai .mărunt şi o înăbuşi în ulei şi 2-3 linguri de apă.

Amesteci într-un cas­tron ceapa, orezul răcit, pe jumătate fiert, nuca, crutoanele, 1 lingură pastă de roşii, sare, piper şi mărar tocat. Desfaci varza în foi pe care le cureţi de nervurile groase şi pregăteşti foi pentru sărmăluţe.

Tai varza rămasă şi aşezi un strat pe baza unui vas cu pereţi groşi (de preferinţă un tuci emailat). Impa­chetezi câte o lingură de amestec pe fiecare frunză şi obţii sarmalele. Le aşezi pe patul de varză tocată, în straturi despărţite prin varză tocată.

Dizolvi pasta de roşii cu apă, o torni peste sarmale şi adaugi apă cât să le acopere. Le fierbi la foc mic, până când varza se înmoaie.

Sarmale cu nuca, orez si marar

Sarmale_cu_nuca_orez_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.