Sarmale cu nuca macinata

Printeaza

Sarmale cu nuca macinata

Ingrediente:Sarmale cu nuca macinata

  • 100 g orez
  • 2 cepe albe
  • miez macinat de la 10 nuci
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • boia dulce
  • condimente
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varza verde careia i oparim frunzele cu putina sare, apa si otet. Sau le punem cu 3-4 zile inainte de a gati in borcan cu apa si sare la cald pentru inacrit

 

Mod de preparare:

Ceapa o calim in 4-5 linguri ulei, apoi punem orezul, pe care il lasam 5 minute. Umplem vasul cu 1/2 l apa calda si fierbem orezul pe jumatate pana absoarbe apa.

Se amesteca cu miezul de nuca, cu faina, piper, boia dulce, condimente si zahar. Se fac sarmale, care se fierb acoperite cu frunze intregi, verzi, de varza. Se fierb la foc domol.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.