Sarmale cu ciuperci
PrinteazaSarmale cu ciuperci din: vrza murata, ciuperci, ceapa, orez, condiment, bulion, vin, dafin, piper, busuioc, oregano, tarhon, ulei de masline.
- 1 varză murată
- 300 g ciuperci
- 6 cepe
- 300 g orez
- 2 linguriţe condiment cu gust de legume
- 3-4 linguri bulion
- 1 cană de vin roşu
- foi de dafin
- piper
- busuioc
- oregano
- tarhon
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi după câteva minute orezul spălat.
Torni şi o ceaşcă de apă, presari 2 linguriţe de condiment, piper, busuioc, oregano, tarhon după gust şi mai laşi pe foc până se înmoaie puţin orezul.
Speli varza, o desfaci în foi, ce rămâne tai mărunt, apoi înfăşori sarmalele. Aşezi într-o cratiţă un strat de varză tocată, pui o lingură de bulion, 1-2 foi de dafin, sarmale şi continui astfel până le termini. Tomi apă cât să le cuprindă, apoi vinul şi dai cratiţa la cuptor pentru 1 oră şi jumătate.
Pofta buna!