Sarmale cu ciuperci

Printeaza

Sarmale cu ciuperci din: vrza murata, ciuperci, ceapa, orez, condiment, bulion, vin, dafin, piper, busuioc, oregano, tarhon, ulei de masline.

Ingrediente:Sarmale cu ciuperci

  • 1 varză murată
  • 300 g ciuperci
  • 6 cepe
  • 300 g orez
  • 2 linguriţe condiment cu gust de legume
  • 3-4 linguri bulion
  • 1 cană de vin roşu
  • foi de dafin
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • tarhon
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi după câteva minute orezul spălat.

Torni şi o ceaşcă de apă, presari 2 linguriţe de condiment, piper, busuioc, oregano, tarhon după gust şi mai laşi pe foc până se înmoaie puţin orezul.

Speli varza, o desfaci în foi, ce rămâne tai mărunt, apoi înfăşori sarmalele. Aşezi într-o cratiţă un strat de varză tocată, pui o lingură de bulion, 1-2 foi de dafin, sarmale şi continui astfel până le termini. Tomi apă cât să le cuprindă, apoi vinul şi dai cratiţa la cuptor pentru 1 oră şi jumătate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.