Sarmale cu carne de gaina

Printeaza

Sarmale cu carne de gaina din: gaina, ceapa, sos, malai, oua, smantana, foi de vita, unt.

Ingrediente:Sarmale cu carne de gaina

  • 1,2 kg de găină
  • 1 ceapă
  • 3 linguri cu sos alb
  • 250 g mălai
  • 5 ouă
  • 50 foi de viţă
  • 200 g smân­tână
  • 40 g unt

 

Mod de preparare:

Puneţi carnea la fiert în apă fierbinte cât să acopere bucăţile, adăugaţi 1 ceapă întreagă şi sare.

Când carnea se desface de pe oase, curăţaţi-o de pe acestea, tăiaţi-o în cuburi mici, combinaţi-o cu sosul alb, sare şi ouă.

Separat pregătiţi o mămăligă şi, când s-a răcit puţin, com­binaţi-o cu 2 ouă crude. Opăriţi foile de viţă şi aşezaţi-le pe planşetă.

Puneţi câte o linguriţă cu tocătură şi o linguriţă de mămăliguţă (pe aceeaşi foaie). împăturiţi-le, puneţi-le în cratiţă şi fierbeţi-le cu supă şi 50 g unt.

Daţi apoi vasul la cuptor şir când sarmalele au scăzut, puneţi-le pe un platou adânc. Aduceţi-le la masă şi serviţi-le cu smântână din sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.