Sarmale cu bacon

Printeaza

Sarmale cu bacon din: orez, carne slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, boia dulce, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai, smantana.

Ingrediente:Sarmale cu bacon

  • 250 g orez
  • 500 g carne
  • 150 g slanina
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 200 g bacon
  • Zeama de varza
  • 800 g rosii
  • Boia dulce
  • Varza murata
  • Cimbru, frunze de dafin
  • 250 ml ulei
  • Sare, piper macinat
  • 6 boabe de piper
  • Malai, smantana

Mod de preparare:

Carnea de porc, slanina si baconul impreuna cu cepele se dau prin masina de tocat. Se amesteca bine cu orezul, cimbrul, morcovul ras, sarea, piperul si boiaua dulce. Se aleg frunzele intregi de varza, iar restul se toaca marunt si se pune intr-o oala cu putin ulei. Se formeaza sarmalute si se aseaza in oala.

Se toarna deasupra 1 litru de zeama de varza si putina apa. Se presara boabele de piper, foile de dafin si se lasa la fiert la foc mic timp de o ora. Se adauga rosiile date pe razatoare si se mai fierbe totul inca o ora, apoi se rumenesc in cuptor 30 de minute.

Se servesc cu mamaliga fierbinte si smantana impreuna cu un pahar de Pinot Noir.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Bune sarmalele cu bacon

  2. Imi plac foarte mult sarmalele. Nu m-am gandit insa sa adaug bacon; merita sa incer aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.