Sarmale cu 2 feluri de foi

Printeaza

O reteta de sarmale cu 2 feluri de foi din: varza, foi de vita de vie, carne de porc, ceapa, orez, marar verde, sare, bulion, foi de dafin, piper si cimbru.

Ingrediente:Sarmale cu 2 feluri de foi

  • 1 varza de 1 kg
  • 20 de foi de vita de vie
  • 400 g carne de porc sau amestec
  • 4 cepe potrivite tocate marunt
  • 100 g orez
  • marar verde
  • sare
  • 200 g bulion
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • crengute de cimbru

 

Mod de preparare:

Amesteci car­nea cu ceapa tocată mărunt sau dată prin maşina de tocat carne, pui orezul spălat, con­dimentezi cu piperul măcinat şi sărezi după gust. Inveleşti sarmalele cu foile de varză şi foile de viţă de vie.

Iei un vas şi aşterni pe fundul vasului câteva frunze de viţă de vie sau de varză, peste care pui crenguţele de cimbru, apoi aranjezi sarmalele şi pui buli­onul între rândurile de sar­male. Pui foile de dafin şi toci mărarul. Umpli vasul cu apă şi dai la cuptor, la foc mare, aproximativ 3-4 ore.

Când serveşti sarmalele, le aşezi alternând culorile, una verde deschis, una verde închis. Decorezi cu puţină smântână sau cu mărar.

Sarmale cu 2 feluri de foi

Sarmale cu 2 feluri de foi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.