Şarlotă

Printeaza

Şarlotă

Ingrediente:Şarlotă

  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 200 g lapte
  • 6 g gelatină
  • 20 g cacao
  • 300 g frişcă
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 40 g rom
  • 40 g zahăr pudră

Garnitură:

  • 100 g frişcă
  • 100 g fructe confiate

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine cu telul ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecînd tot timpul. Se adaugă gelatina muiată în apă rece şi cacaua.

Se ia de pe foc, se pune vasul într-un lighean cu gheaţă şi se amestecă neîntrerupt pînă se răceşte întreaga compoziţie. Se amestecă apoi cu frişca bătută cu zahăr pudră.

Se adaugă romul şi vanilia. Se toarnă în forme sau în pahare, decorîndu-se cu frişcă şi cu fructe. Se dă din nou la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.