Sarlota englezeasca

Printeaza

Sarlota englezeasca din: oua, zahar, lapte, faina, vanilie, sare, esenta de migdale, unt, frisca naturala, cocaze, zahar pudra, fulgi de migdale.

Ingrediente:Sarlota englezeasca

  • 6 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • un baton vanilie
  • un praf de sare
  • o linguriţă esenţă de migdale
  • 50 g unt
  • 300 g frişcă naturală

Pentru ornat:

  • coacăze roşii
  • zahăr pudră
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se pune pentru început laptele să fiarbă. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi cu zahărul până când acesta se topeşte. Se adaugă făina cernută, se încorporează uşor şi, la sfârşit, se toarnă laptele fierbinte.

Crema trebuie amestecată continuu, să nu se lipească şi să nu se ardă. După ce s-a îngroşat, se adaugă untul şi zahărul vanilat şi se lasă să se răcească.

Separat, se prepară frişca. Se bate bine cu puţin zahăr. După ce s-a răcit crema, se amestecă uşor cu frişca, cu un tel pară.

Crema se toarnă în cupe şi se ornează cu fulgi de migdale, coacăze, iar când se serveşte se pudrează discret cu zahăr.

 

Sarlota englezeasca

Sarlota englezeasca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.