Sarlota de capsune

Printeaza

Sarlota de capsune din: capsune, galbenusuri, zahar tos, esenta de vanilie, gelatina, lapte, piscoturi, blat de tort, frisca, gem de piersici.

Ingrediente:Sarlota_de_capsune

  • 600 g capsune proaspete
  • 2 galbenusuri
  • 175 g zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 12 foi de gelatina, inmuiate in apa rece
  • 200 ml lapte cald
  • 200 g piscoturi
  • 1 blat de tort, taiat in doua
  • 300 ml frisca lichid, batuta
  • 3 linguri gem de piersici trecut prin sita

 

Mod de preparare:

Intr-un blender pune 300 g căpşune şi mărunţeşte; strecoară prin sită pentru a îndepărta seminţele. Transferă într-un vas pe foc şi adaugă gălbenuşurile, zahărul, vanilia şi amestecă.

Pune gelatina la înmuiat în apă rece, 5 min şi apoi scurge bine de apă. Pune gelatina în laptele cald şi amestecă. Adaugă compoziţia cu fructe şi încălzeşte treptat la foc, amestecând până când începe să se îngroaşe, la vasul de pe foc şi lasă să se răcească.

Tapetează forma rotundă de blat cu film alimentar şi aşază de jur împrejur pişcoturile în picioare. Aşază un strat de blat pe baza formei. Combină frişca bătută cu crema cu căpşune. Pune pe baza formei 100 g căpşune tăiate şi toarnă jumătate din cremă.

Aşază al doilea blat şi aşază deasupra 100 g căpşune tăiate şi crema rămasă. Dă la rece 4 ore. Ornează cu restul de căpşune şi unge cu gemul uşor încălzit. Scoate şarlota din formă şi aşaz-o pe platoul de servit.

Sarlota de capsune

Sarlota_de_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.