Sarlota cu sos de capsuni

Printeaza

Sarlota cu sos de capsuni din: oua, zahar, lapte, faina, gelatina, esenta de vanilie, amidon alimentar, capsuni.

Ingrediente:Sarlota_cu_sos_de_capsuni

  • 6 oua
  • 3 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina cernuta
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

pentru sos:

  • 700 ml apa
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri zahar
  • 500 g capsuni

 

Mod de preparare:

Dizolvi gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Presari făina în laptele rece şi amesteci. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi laptele cu făină. Amesteci până se omogenizează.

Pui compoziţia la foc mic şi amesteci până se îngroaşă. Baţi albuşurile spumă. Le adaugi peste compoziţia de gălbenuş, amestecând. Adaugi gelatina şi esenţa de vanilie. Torni în formele dorite de tine şi dai la rece.

Decongelezi căpşunile. Le pui cu zahărul la fiert. Dizolvi amidonul în puţină apă rece şi torni peste compoziţie. Amesteci. Laşi să fiarbă până se mai îngroaşă. Serveşti împreună cu şarlota rece.

Sarlota cu sos de capsuni

Sarlota_cu_sos_de_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.