Sarlota cu nuci

Printeaza

Sarlota cu nuci din: piscoturi, unt, zahar, nuci, galbenusuri, zahar, cacao, bombonele.

Ingrediente:Sarlota_cu_nuci

  • 200 g piscoturi

pentru crema 1:

  • 170 g unt
  • 170 g zahar
  • 100 g nuci

pentru crema 2:

  • 2 glabenusuri
  • 25 g zahar
  • 250 ml lapte

pentru decor:

  • zahar pudra
  • cacao
  • bombonele

 

Mod de preparare:

Pentru crema 1, se freacă untul moale cu o lingură de lemn.

Se adaugă zahărul, putin cat putin, si se continua  amestecarea până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă nucile măcinate.

Se omogenizează şi se lasă deoparte.

Pentru crema 2, se freacă zahărul cu gălbenuşurile într-o cratiţă, apoi se toarnă laptele fiert.

Se amestecă bine şi se pune pe foc fără a o fierbe. Se lasă la răcit şi se amestecă apoi cu crema de unt şi nuci.

Intr-un vas cu pereţi cât mai drepţi se aşază în picioare pişcoturile.

Se toarnă jumătate din cantitatea de cremă, se pune un strat de pişcoturi şi apoi se toarnă a doua parte a cremei.

Se “astupă” cu un ultim strat de pişcoturi. Se dă vasul la frigider pentru o noapte, a doua zi se scoate prin răsturnare uşoară, se presară cu zahăr pudră şi cacaua cernută şi se aduce la masă cu bombonele deasupra.

Sarlota cu nuci

Sarlota_cu_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.