Sarlota cu nuci, migdale si stafide
PrinteazaSarlota cu nuci, migdale si stafide din: unt, oua, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, nuci, migdale, stafide, faina de cartofi.
- 50 g unt
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 400 g brânză de vaci
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g nuci sau migdale măcinate
- 50 g stafide
- 75 g făină de cartofi
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci bine ingredientele cu cele 4 gălbenuşuri, apoi încorporezi albuşurile bătute spumă densă, separat. Ungi forma în care pui şarlota, cu unt din abundenţă, introduci în ea compoziţia cu brânză de vaci, acoperi etanş şi fierbi la bain-marie timp de o oră.
Scoţi forma din apă, o laşi să se răcească şi o răstorni pe un platou rotund. Serveşti şarlota decorată cu sirop de vişine, zmeură sau coacăze.
Pofta buna!