Sarlota cu gem

Printeaza

Sarlota cu gem din: piscoturi, sirop de capsuni, gem de capsuni, zahar, apa, albusuri, gelatina, frisca.

Ingrediente:Sarlota_cu_gem

  • 12 piscoturi
  • sirop de capsuni
  • gem de capsuni

pentru crema:

  • 125 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 albusuri
  • 3 foi gelatina
  • 250 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Se prepară crema pentru care, într-o crăticioară se pun zahărul şi apa. Se amestecă cu lingura, pe foc, până ce se produc mici bule. Se pune gelatina la înmuiat. Se bat albuşurile spumă şi apoi se adaugă siropul cald şi gelatina scursă de apa în care a stat.

Se bate frişca şi se adaugă în amestecul cu gelatină. Se diluează siropul cu foarte puţină apă şi apoi 8 pişcoturi se trec repede prin acest sirop şi se repartizează în pahare. Se pune şi o linguriţă de gem peste pişcoturi.

Se repartizează crema cu frişcă şi gelatină, se decorează cu câte un pişcot, din cele rămase, trecut prin sirop. Se pune un strop de gem şi se dau la rece pentru 2 ore.

Sarlota cu gem

Sarlota_cu_gem

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.