Sarlota cu caise

Printeaza

Sarlota cu caise

IngredienteSarlota cu caise

  • 1 cutie caise
  • 10 foiţe de gelatină
  • 100g glazură albă
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 4 gălbenuşuri
  • 300 g pişcoturi
  • 40 g unt
  • 500 ml frişca
  • 2 pachete zahăr vanilinat
  • 2 pachete întăritor de frişca

Preparare:

Scurgeţi fructele şi tăiaţi-le felioare. Fierbeţi-le cu puţin suc circa 2 minute. Lăsaţi-le să se răcească. Dizolvaţi acolo gelatina înmuiată.Tăiaţi glazura. Amestecaţi 100 ml lapte, praful de budincă şi gălbenuşurile. Turnaţi totul peste 300 ml lapte fierbinte şi fierbeţi în continuare 30 de secunde, amestecând continuu.

Topiţi acolo glazura, apoi lăsa-ţi-o să se răcească. Scurtaţi 200 g pişcoturi la 7 cm şi fărâmiţaţi 50 g din bucăţile tăiate, amestecaţi-le cu unt şi întindeţi pasta obţinută într-o formă de sufleu . Bateţi 400 ml frişca, zahărul vanilinat şi întăritorul, încorporaţi din când în când în crema de vanilie, întindeţi 1/3 din crema obţinută peste pasta de pişcoturi din formă, aşezaţi pe margine pişcoturile scurtate.

Aşezaţi apoi în straturi jumătate din caise, 1/3 din cremă, caisele şi restul cremei.Tăiaţi pişcoturile oblic la vârf şi aşezaţi-le pe tort. Lăsaţi-l 8 ore la rece. Bateţi restul de frişca, ornaţi cu ea tortul.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ar fi placut sa puneti si o poza sa vad cum arata sarlota cu caise. O sa fac si eu, sper sa-mi iasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.