Sarlota aromata
PrinteazaSarlota aromata
- 750 ml frişca lichidă
- 200 g frişca
- 1 baton de vanilie
- 75 g zahăr pudră
- 1 linguriţă cu gelatină
- câţiva biscuiţi crocanţi cu cacao
- 3 nectarine
- 250 g zmeură
- 100 g zahăr
Preparare:
Intr-un castron, pune zmeura şi nec-tarinele tăiate felii. Presară deasupra zahărul. Când zahărul s-a topit, repartizează în pahare fructele şi sosul pe care l-au lăsat. Păstrează la rece.
Separat, fierbe timp de 3 minute frişca lichidă cu seminţele din batonul de vanilie. Opreşte focul, după care adaugă zahărul pudră şi gelatina. Bate cu telul până compoziţia se îngroaşă.
După ce şarlota s-a răcit puţin, toarn-o în paharele gata pregătite în frigider. Lasă la rece cel puţin 3-4 ore. Serveşte sarlota cu frişca deasupra, câteva fructe şi biscuiţii sfărâmaţi.
Pofta buna!
Copiii mei imi tot cer sa le fac in desert 🙂 Cred ca o sa fac o sarlota cu nectarine.