Sarlota aromata

Printeaza

Sarlota aromata

Ingrediente:Sarlota aromata

  • 750 ml frişca lichidă
  • 200 g frişca
  • 1 baton de vanilie
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă cu gelatină
  • câţiva biscuiţi crocanţi cu cacao
  • 3 nectarine
  • 250 g zmeură
  • 100 g zahăr

 

Preparare:

Intr-un castron, pune zmeura şi nec-tarinele tăiate felii. Presară deasupra zahărul. Când zahărul s-a topit, repartizează în pahare fructele şi sosul pe care l-au lăsat. Păstrează la rece.

Separat, fierbe timp de 3 minute frişca lichidă cu seminţele din batonul de vanilie. Opreşte focul, după care adaugă zahărul pudră şi gelatina. Bate cu telul până compoziţia se îngroaşă.

După ce şarlota s-a răcit puţin, toarn-o în paharele gata pregătite în frigider. Lasă la rece cel puţin 3-4 ore. Serveşte sarlota cu frişca deasupra, câteva fructe şi biscuiţii sfărâmaţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Copiii mei imi tot cer sa le fac in desert 🙂 Cred ca o sa fac o sarlota cu nectarine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.