Sardine în sos de roşii

Printeaza

O reteta de sardine in sos de rosii din: sardine, rosii, masline, usturoi, faina, busuioc, lapte, ulei, piper si sare.

Ingrediente:

  • 6 sardine
  • 10 rosii
  • 100 g masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu faina
  • 1 legatura de busuioc
  • lapte
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune sardinele curăţate în lapte rece. între timp, opăreşte roşiile şi curăţă-le de pieliţă şi cotoare, toacă-le mărunt. Taie mărunt usturoiul şi căleşte-l în puţin ulei. Adaugă roşiile, busuiocul proaspăt tocat şi măslinele. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă să fiarbă încet, acoperit, vreo cinci minute.

Şterge peştii cu un şervet de hârtie, tăvăleşte-i prin amestecul de făină şi piper proaspăt măcinat şi prăjeşte-i în ulei încins. Scoate sardinele pe un prosop de hârtie. Răstoarnă roşiile într-un vas yena şi aşază deasupra sardinele. Aromatizează cu puţin rozmarin şi dă la cuptor zece minute. Serveşte cu vin alb rece.

Sardine în sos de roşii

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.