Sardine cu rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de sardine cu rosii din: fileuri de sardine, sare, piper, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei de masline si seminte de fenicul.

Ingrediente:Sardine cu rosii

  • 6 fileuri de sardne
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 seminte de fenicul

 

Mod de preparare:

Fileurile se sareaza si se pipereaza. Ceapa se taie fasii, iar usturoiul se toaca. Se cresteaza rosiile si se introduc putin in apa clocotita; se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Pulpa de rosii se taie cubulete. Se toaca patrunjelul.

Se încinge într-o tigaie uleiul de măsline şi se călesc ceapa, ustu­roiul şi seminţele de fenicul. Se adaugă sardinele şi se prăjesc puţin; se presară deasupra cuburi de roşii şi pătrunjel.

Se acoperă . vasul cu un capac şi se fierbe cca 10 min. Se mai potriveşte o dată preparatul de sare şi piper şi se serveşte, eventual, cu garni­tură de cartofi cu rozmarin.

Sardine cu rosii

Sardine cu rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.