Sardine cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de sardine cu: orez, ceapa rosie, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Sardine_cu_orez

  • un kilogram sardine
  • 130 g orez
  • 3 cepe roşii
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • o lămâie
  • 200 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Intr-un bol din plastic se pun 150 ml ulei de măsline, o lămâie spălată şi feliată subţire, usturoiul tocat, sare şi piper.

Se presară o lingură cu pătrun­jel tocat, se introduc sardinele curăţate şi spălate, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 30 de minute.

Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală, se toacă mărunt sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun lângă legumele rase. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie.

Se condimentează, se toarnă vinul alb şi se fierb până devin ca un sos. Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune pe un pla­tou.

Sardinele se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra marinata în care au stat, se introduc în cup­tor şi se ţin 25-30 de minute la foc mediu.

Sardine cu orez

Sardine_cu_orez

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune sardinele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.