Sardele umplute

Printeaza

Sardele umplute din: ardei, unt, sardele, sare, pesmet, ulei, unt.

Ingrediente:Sardele_umplute

  • 2 ardei graşi roşii
  • 125 g unt
  • 1 kg sardele proaspete
  • sare de mare
  • 2 linguri de pesmet
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 40 g unt

 

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă, iar pulpa se taie fâşii subţiri. Intr-o tigaie cu 80 g unt topit se călesc ardeii, până se înmoaie.

Sardelele se curăţă, se dezosează şi se îndepărtează cu grijă măruntaiele. Apoi se spală atent şi se lasă la scurs.

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 °C. Sardelele se presară cu sare de mare, se umplu cu ardeii şi se presează bine.

Se aşează înghesuite într-o formă termorezistentă, apoi se presară pe deasupra restul ardeilor şi se picură uleiul.

Sardelele se acoperă cu pesmet şi cu fulgi de unt, apoi se coc circa 15-20 de minute.

Sardele umplute

Sardele_umplute

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.