Sardele prajite cu oregano

Printeaza

Sardele prajite cu oregano din: sardele, otet, usturoi, dafin, oregano, sare, piper, oua, ulei.

Ingrediente:Sardele_prajite_cu_oregano

  • 500 g sardele mici
  • 75 ml oţet de vin roşu
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguriţe de oregano tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • făină
  • ulei pentru prăjit
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Sardelele se cugăţă cu grijă de oase şi de măruntaie. Se spală atent, se scurg şi se filetează.

Oţetul de vin se amestecă bine cu 75 ml de apă, apoi cu usturoiul curăţat şi tocat mărunt, frunza de dafin, oreganoul, sarea şi piperul.

Fileurile de sardele se marineazăîn acest baiţ minim 3 ore. Apoi se scot din baiţ şi se scurg pe prosoape de hârtie. Se împreunează câte două fileuri şi se dau prin făină.

Se încinge uleiul pentru prăjit. Sardelele se dau prin ouăle bătute cu o lingură de apă, astfel încât să fie acoperite din toate părţile.

Se prăjesc imediatîn ulei încins, până devin aurii. Se scurg şi se servesc deîndată.

Sardele prajite cu oregano

Sardele_prajite_cu_oregano

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.