Sardele prajite cu cartofi

Printeaza

Sardele prajite cu cartofi din: sardele, faina, ulei, lamai, cartofi, unt, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Sardele prajite cu cartofi

  • 1 kg sardele
  • 75 g făină
  • 200 ml ulei
  • 2 lămâi
  • 2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală sardelele, curăţă-le, taie-le în două pe lung, condimentea-ză-le cu sare şi piper. Trece-le prin zeamă de lămâie, apoi prin făină. Rulează-le şi prinde fiecare rulou cu o scobitoare.

Prăjeşte-le în ulei, la foc potrivit.

Curăţă cartofii de coajă, spală-i şi taie-i în patru. Pune-i la fiert în apă cu sare, apoi scurge-i şi aşază-i pe un platou alături de sardele. Incălzeşte untul şi toarnă-l peste cartofi.

Toacă verdeaţa mărunt şi presar-o peste cartofi.

Serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.