Retete de Revelion: Steak de porc

O reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4 cepe 20 căpşuni 200 g file de păs­trăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc   Mod de preparare: Tăiaţi ceapa şi căpşunele […]

Aripi de curcan la cuptor cu vin

Retete de Revelion: Aripi de curcan cu legume

O reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat busuioc […]

Retete de Revelion: Vitel cu legume în sos

O reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500 ml […]

Retete de Revelion: Pane de salau cu garnitura

Pane de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant, ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se condimentează […]

Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos

O reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml vin alb sec […]

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

Retete de Revelion: Piept de viţel

O reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce 2 catei […]

Friptura de porc cu smochine

Retete de Revelion: Friptura de porc cu smochine

O reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară […]

Retete de Revelion: Salata cu piept de curcan

O reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper negru […]

Retete de Revelion: Somon teriyaki cu sparanghel

O reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere […]

Medalion de porc cu mere coapte

Retete de Revelion: Medalion de porc cu mere

O reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert, rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de usturoi, zdrobit coaja rasa de […]

Retete de Revelion: Copane de curcan în sos de ceapă

O reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar, ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide. Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2 frunzuliţe coriandru 75 g unt 50 […]

Retete de Revelion: Muşchi de viţel gratinat

Muschi de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel, mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2 linguri parmezanproaspat ras sare piper boia   […]

Retete de Revelion: Supă de peşte

O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari […]

Retete de Revelion: Jambon fiert in cidru

O reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru, cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1 ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi, tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe […]

Pulpa de curcan cu masline

Retete de Revelion: Pulpa de curcan cu masline

O reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec condimente […]

Retete de Revelion: Vitel cu dovleac

Vitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curatati carnea de pielite […]

Retete de Revelion: Pastrav cu migdale si ardei gras

O reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată […]

Retete de Revelion: Ciorba de varza cu carne de porc

O reteta de ciorbica de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml suc de rosii 2 […]

Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos

O reteta de piept de curcan cu sos din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu mucegai albastru roquefort 1 […]

Retete de Revelion: Viţel cu ciuperci şi legume

O reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari) 2 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 ceapa rosie 1 gogosar […]

Retete de Revelion: Peste la cuptor

O reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust […]

Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa

O reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie […]

Porc cu cocos si citronella

Retete de Revelion: Porc cu cocos si citronella

O reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente: 600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de cocos […]

Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu caise

O reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4 caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin […]

Retete de Revelion: Pulpa de vitel marinata

O reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline, whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie piper o ceapa rosie 2-3 […]

Piure de ţelina cu peşte

Retete de Revelion: Cod cu piure de ţelină

Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin, fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun, lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi […]

Retete de Revelion: Somon cu legume

Somon cu legume din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de hrean, smantana, otet de cidru si marar. Ingrediente: 4 pstarnaci, feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii groase 6 morcovi, feliati pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2 linguri mustar cu boabe 2 linguri pasta de hrean 150 […]

Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel si sfecla

Salata cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper. Ingrediente:  200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel […]

Piept de curcan cu citrice

Retete de Revelion: Piept de curcan cu citrice

O reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie, portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt. Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa de pui saraca […]

Friptură de porc în stil chinezesc

Retete de Revelion: Friptură de porc în stil chinezesc

O reteta de friptura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez. Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos […]

Bors de vitel cu smantana

Retete de Revelion: Bors de vitel

O reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4 cartofi 5 rosii 150 g […]

Pljeskavica

Retete de Revelion: Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie

Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline, suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa, ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente: 700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80 […]