Saramura de Dunare cu ardei iute

Printeaza

Saramura de Dunare cu ardei iute din: crap, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, verdeata, sare.

Saramura_de_Dunare_cu_ardei_iute

Ingrediente:

  •  un crap de 1,5 kg
  •  un kg roşii bine coapte
  •  3-4 ardei graşi de diferite culori
  •  un ardei iute
  • 4-5 căţei usturoi
  •  verdeaţă, după gust
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă bine peştele la interior, fără a înlătura solzii de la exterior. Se frige apoi peştele pe o tablă presărată cu sare. După ce s-a întors pe ambele părţi, se scufundă pentru 2-3 minute în apă clocotită.

La fel, se coc pe tablă si roşiile şi ardeii, apoi se curăţă şi se toacă mărunt.

Apa clocotită turnată peste peşte se pune la fiert, se adaugă roşiile şi ardeii, ardeiul iute, sare, usturoiul pisat. Se lasă să dea un clocot si se toarnă peste peşte. Se lasă 15 minute înainte de a aduce la masă cu verdeaţă deasupra.

Saramura de Dunare cu ardei iute

Saramura_de_Dunare_cu_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.