Saramura de Dunare cu ardei iute
PrinteazaSaramura de Dunare cu ardei iute din: crap, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, verdeata, sare.
Ingrediente:
- un crap de 1,5 kg
- un kg roşii bine coapte
- 3-4 ardei graşi de diferite culori
- un ardei iute
- 4-5 căţei usturoi
- verdeaţă, după gust
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă bine peştele la interior, fără a înlătura solzii de la exterior. Se frige apoi peştele pe o tablă presărată cu sare. După ce s-a întors pe ambele părţi, se scufundă pentru 2-3 minute în apă clocotită.
La fel, se coc pe tablă si roşiile şi ardeii, apoi se curăţă şi se toacă mărunt.
Apa clocotită turnată peste peşte se pune la fiert, se adaugă roşiile şi ardeii, ardeiul iute, sare, usturoiul pisat. Se lasă să dea un clocot si se toarnă peste peşte. Se lasă 15 minute înainte de a aduce la masă cu verdeaţă deasupra.
Saramura de Dunare cu ardei iute
Pofta buna!