Sangerete de porc cu cimbru

Printeaza

Sangerete de porc cu cimbru din: cap de porc, slanina, ceapa, sange de porc, cimbru, sare, piper, intestine de porc.

Samgerete_de_porc_cu_cimbru

Ingrediente:

  • un cap de porc
  • 500 g slănină
  • un kg ceapă
  • un litru sânge de porc
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • intestine de porc

Mod de preparare:

Capul de porc curăţat, pârlit şi bine spălat se pune la fiert în apă, fără sare. Se lasă o oră din momentul în care apa dă în clocot. In acelaşi timp, ceapa mărunt tocată se pune la fiert cu apă cât s-o acopere şi se lasă 30 de minute.

Carnea de pe capul de porc se curăţă de pe oase şi se taie totul foarte mic, se amestecă uşor cu slănina mărunt tăiată, se adaugă ceapa şi doi litri din zeama în care a fiert capul, strecurată. Se potriveşte de sare, piper, cimbru şi se adaugă sângele.

Se amestecă, se repotriveşte gustul de sare şi piper, se umplu intestinele, se leagă din 10 în 10 cm şi se pun la fiert 25 de minute. Se scot apoi, se lasă să se usuce şi se pun la rece sau afară, în vânt. Se consumă după minimum o zi.

Sangerete de porc cu cimbru

Samgerete_de_porc_cu_cimbru

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Nu-mi place deloc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.