Sandvici cu branza la gratar

Printeaza

Sandvici cu branza la gratar

Sandvici cu branza la gratarVersiunea nord-americană a gustării britanice numite welsh rarebit şi a celei franţuzeşti numite croque-monsieur este sandviciul cu brânză la grătar. După cum sugerează şi numele, sandviciul constă în pâine prăjită cu o umplutură de brânză topită, la care se pot adăuga şi alte ingrediente. Derutantă este specificaţia „la grătar”, deoarece acest sandvici nu se prăjeşte de fapt la grătar.

In mod obişnuit, se prepară într-o tigaie. Sandviciul se umple cu brânză, apoi se unge pe ambele părţi cu unt şi se prăjeşte întorcându-se pe o parte şi pe alta, până devine maroniu, iar brânza se topeşte bine. Americanii folosesc tot mai des un aparat pentru sandviciuri, în ciuda tradiţionaliştilor care resping această metodă, pretinzând că rezultatul nu este un sandvici autentic.

Important este ca în timpul prăjirii, să se apese bine cu o spatulă sandviciul cu brânză, pentru a fi cât mai compact. Atât de hulitul aparat pentru sandviciuri are cel puţin avantajul de a face singur acest lucru.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.