Salvie in aluat cu bere

Printeaza

Salvie in aluat cu bere din: frunze de salvie, oua, usturoi, bere, faina, turmeric, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Salvie in aluat cu bere

  • 50 frunze de salvie
  • 2 ouă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml bere
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriţă de turmeric
  • un vârf cuţit de piper
  • un vârf cuţit de sare
  • 1 cană ulei

 

Mod de preparare:

Se spală cu grijă frunzele de salvie şi se aşază pe un şerveţel pentru a se scurge apa.

Pentru compoziţia de pane se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte bine.

Se amestecă într-un bol ouăle cu sarea, cu berea, făina pusă în ploaie, usturoiul, piperul şi turmericul.

Se pune uleiul la încins, în cratiţă.

Când acesta este încins, se pun la rumenit frunzuliţele de salvie, trecute înainte prin paneul anterior preparat.

Frunzuliţele nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi se scot şi se pun pe prosoape de hârtie, pentru a se scurge tot excesul de ulei de pe ele.

Este un aperitiv care se poate servi fierbinte, dar poate fi şi o ronţăială la vizionarea unui film.

 

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Galuste de mamaliga cu salvie

Galuste de mamaliga cu salvie din: malai, apa, camembert, ricotta, salvie, parmezan. Ingrediente: 150 g mălai 500 ml apă clocotită cu sare 50 g camembert 50 g ricotta 2 linguri salvie tocată parmezan   Mod de preparare: Se fierbe 15 minute o mămăligă din 150 g mălai, în 500 ml apă clocotită cu sare. Se freacă […]

Gnocchi cu salvie si mazare

Gnocchi cu salvie si mazare din: gnocchi, mazare, unt, parmezan, salvie, sparanghel. Ingrediente: 400 g gnocchi proaspete 200 g mazăre 50 g unt 150 g parmezan 4 frunze de salvie 150 g vârfuri de sparanghel   Mod de preparare: Scoţi boabele de mazăre din teci şi le fierbi în apă uşor sărată, pentru 5 minute. […]

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie din: ceafa de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, supa de vita, unt, ulei, salvie, ardei rosu afumat, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1.2 kg ceafă de miel (două bucăţi) 1 ceapă 1/2 căpăţână de usturoi 60 g pastă de tomate 50 ml vin dulce 100 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.