Saltimbocca cu orez

Printeaza

Saltimbocca cu orez din: file de vitel, salvie, piper, sunca, ulei, dovlecel, vin, smantana, orez.

Ingrediente:Saltimbocca_cu_orez

  • 2 fileuri de viţel (de cca 150 g)
  • piper
  • 4 frunze de salvie
  • 2 felii şuncă uscată
  • 1 lingură ulei
  • 1 dovlecel
  • 75 ml vin alb
  • 30 ml apă
  • 50 ml smântână
  • 250 g orez
  • 4 linguriţe bulgăraşi de savoare legume

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge şi se bate. Se sărează şi se piperează. Se aşază deasupra frunze de salvie şi felii de şuncă şi se pliază. Se fixează cu scobitori sau frigărui de lemn.

Se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc fripturile la foc mijlociu 3-4 minute pe ambele părţi. Se scot şi se ţin la cald în cuptor la 50° C.

Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie beţişoare. Se aşază în aceeaşi tigaie în care au fost prăjite fripturile şi se călesc. Se toarnă apa şi vinul alb şi se fierb legumele cca 5 minute.

Smântână se amestecă în sos şi se lasă să fiarbă puţin. Se potriveşte de sare şi piper.

Se fierbe orezul în aproximativ 1 l de apă în care au fost adăugate 4 linguriţe de bulgăraşi de savoare legume şi se aşază pe farfurii alături de saltimbocca şi sos de dovlecei.

Se ornează cu busuioc şi se serveşte cu un vin uşor.

Saltimbocca cu orez

Saltimbocca_cu_orez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.